Održana Plava Noć 2017 u Babincu uz mnoštvo nogometa i zabave

U subotu, 22.07.2017. godine održana je tradicionalna Plava noć na terenima nogometnog kluba Dinamo Babinec. Radi se o manifestaciji s dugogodišnjom tradicijom, koja je ove godine dobila nekoliko novina.

Jedna od ključnih novina u ovogodišnjem programu Plave noći bio je turnir djece. Turnir je započeo u jutarnjim satima, a na turniru su sudjelovala djeca iz Varaždinske i Međimurske županije. Prvo mjesto na turniru djece osvojila je ekipa NK Rudar 47, koja je u finalnoj utakmici svladala domaći NK Dinamo. Za treće mjesto borbu su vodili NK Vinica i ekipa NK Vratno, a na kraju je treću poziciju odnijela ekipa NK Vinice. Odigrana je i utakmica za 5. mjesto, u kojoj su snage odmjerili NK Pušćine i NK Polet Cestica.

Prve četiri plasirane ekipe na turnir djece dobile su pehare, dok su prvim trima ekipama dodatno uručene i medalje. Prilikom proglašenja najboljih u konkurenciji djece pehare i medalje su uručili zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, predsjednik NK Dinamo Babinec Marjan Županić i zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš. Navedeni su čestitali djeci na sjajnim rezultatima i ohrabrili ih za postizanje sjajnih rezultat i u budućnosti.

Valja napomenuti kako je turnir djece bio izrazito zanimljiv što djeci, što mnoštvu roditelja koji su se okupili i bodrili svoje klince s tribina. Rezultatski su gotovo sve ekipe bile podjednake i odlučivale su finese za prolazak u polufinale i finale. Tome u prilog ide i činjenica da su se u više navrata izvodili penali, kako bi se dobili končani pobjednici utakmica.

Fotografije ekipa djece možete vidjeti na kraju članka.

Nakon turnira djece uslijedila je kratka pauza i priprema za tradicionalni veteranski turnir. Ždrijebom je utvrđeno kako će u skupini A igrati ekipe: NK Dinamo Babinec, NK Polet Cestica, NK Vratno te NK Bratstvo. U skupini B nastupile su ekipe: MNK Kolarovec, MNK Lovrečan-Jarki, NK Majerje te slovenska ekipa NK Leskovec.

U vrlo neizvjesnim utakmicama u polufinale su prošle ekipe NK Vratno i NK Polet Cestica, dok su iz skupine B prolaz osigurali NK Leskovec i MNK Kolarovec. Vrlo zanimljivo je bilo i u polufinalnim utakmicama, gdje su na kraju u borbu za prvo mjesto prošle ekipe NK Vratno i NK Leskovec. Pobjedu na turniru odnijeli su veterani NK Vratno, dok je u borbi za treće mjesto NK Polet Cestica svladao MNK Kolarovec.

Nakon 18 sati započela je i zabava uz glazbeni sastav Ansambel Zagorje. Dečki su svojom muzikom izmamili mnoge na ples, a vesela atmosfera trajala je do 3 sata ujutro.

U 21 sat podijeljeni su i pehari za najbolje veteranske ekipe. Nagrade najboljim ekipama uručili su načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik NK Dinamo Marjan Županić.

Tijekom cijelog dana trajala je i tombola u kojoj su mnogi posjetitelji osvojili mnoštvo zanimljivih i vrijednih nagrada.

Ovim putem zahvaljujemo se svim ekipama, posjetiteljima, sponzorima i ostalim sudionicima Plave Noći koji su ove godine upotpunili ovo događanje i tako omogućili nastavak dugogodišnje tradicije. Za kraj, treba pohvaliti i vrijeme koje nam je nakon nekoliko kišnih godina, napokon išlo na ruku.

 

FOTOGALERIJA – klikni na fotografiju za veći prikaz

 

VIDEO: NK Vinica zahvaljujući penalima osvaja treće mjesto na turniru djece

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *